Eurobasket

Σκαριόλο: «Δεν πανικοβληθήκαμε ποτέ»

Στο καθαρό μυαλό της ομάδας του εστίασε ο Σέρτζιο Σκαριόλο μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Τουρκίας και την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

«Έχουμε μεγάλο σεβασμό απέναντι στην Τουρκία. Είναι μια ομάδα που παλεύει και δεν παραδίνεται. Ακολούθησαν διάφορα σχήματα και τακτικές, αλλά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου που δεν πανικοβλήθηκαν, διατήρησαν τη συγκέντρωσή τους και καταφέραμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα κερδίζοντας. Συγχαρητήρια στην τουρκική ομάδα, στον κόσμο που δημιούργησε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, αλλά και στους παίκτες μου που έπαιξαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον και κράτησαν τη συγκέντρωσή τους για 40 λεπτά. Σε ένα τέτοιο ματς να έχεις 22 ασίστ είναι εξαιρετικός αριθμός», τόνισε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας.

Για τον προημιτελικό απέναντι στη Γερμανία είπε: «Δεν μας εξέπληξε η νίκη της επί της Γαλλίας. Περίμενα πως θα είναι ένα ισορροπημένο ματς. Είναι νωρίς να πούμε για το ματς της Τρίτης. Θα ξεκουραστούμε για λίγο και θα αρχίσουμε την προετοιμασία από αύριο».

Από πλευράς παικτών, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ τόνισε: «Ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Τουρκία έπαιξε μπροστά στο κοινό της, έπαιξε δυνατά, έκανε καλό σκάουτινγκ και πήγε σε σχήματα με τέσσερις κοντούς. Εμείς παίξαμε με υπομονή, προσπαθήσαμε να παίξουμε καλή άμυνα και είμαστε περήφανοι που περάσαμε. Θα πρέπει να δούμε ξανά τον αγώνα, να αναλύσουμε τα λάθη μας και να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x